צי הסוחר הישראלי מבט אישי
קציני הים

מהירות אונייה

מהירות האונייה תלויה בטמפרטורת מי הים

קצין סיפון, חובל שני בדרגתו, מגיע לאונייה "אתרוג", זו ההפלגה הראשונה שלו עליה. באונייה הוא פוגש קצין מכונה ותיק, החולק את אותה משמרת ים 00-04. בעוד הם משוחחים ביניהם, שואל קצין הסיפון את המכונאי, "מה המהירות באונייה זו?" קצין המכונה עונה באדישות. "זה תלוי בטמפרטורת מים הים". קצין הסיפון הבין שהמכונאי צוחק עליו. הוא נעלב ולא דיבר אתו במשך כל ימי ההפלגה.

Lubricating Oil cooling system

באונייה "אתרוג", כל מערכות הקירור (שמן ומים) על המנועים היו מקוררים ישירות במי ים. לאונייה היו בעיות תמידיות עם מקררי השמן של המנועים הראשיים. ככל שטמפרטורת מי הים הייתה גבוהה, טמפרטורת שמן המנוע שלה, טיפסה ועלתה על לגבול המותר, המנוע היה צריך לעבוד בעומס נמוך יותר, וכך בהתאם הייתה יורדת מהירות האונייה, ולהיפך.

אכן, קצין המכונות צדק. מהירות האונייה "אתרוג" הייתה תלויה בטמפרטורת הים, באזורים בהם הפליגה.


כתב קצין מכונות ראשי שמעון אוזן, פורסם בספר "ימאים מספרים" של צבי לזר, 2016, עמוד 255

אהבתם? שתפו מאמר זה!
תוכן עניינים

כתבות נוספות

לזכרו של רוני זוננריך

רוני זוננריך, חובל שני נפטר בספטמבר 2025, – מס. פנקס ימאי…   מס. הסמכה…   מזכירי האיגוד הארצי לקציני הים מביעים צער עמוק על פטירתו של

קרא עוד »
מקליט נתוני מסע VDR

ה-VDR (Voyage Data Recorder) מקליט נתוני מסע, הוא מערכת חיונית באוניות סוחר ואוניות נוסעים, הוא משמש בתפקיד מקביל ל"קופסה השחורה" במטוסים. מדובר בהתקן אלקטרוני שתפקידו

קרא עוד »