Captain
קפטן כלי שיט, הידוע גם כקברניט או מפקד ספינה, הוא האדם המפקד על אונייה או ספינה. לקברניט יש אחריות כוללת על הבטיחות והניווט של כלי השיט, כמו גם על הצוות והנוסעים על הסיפון. תפקידו של קברניט כלי שיט כרוך במגוון רחב של תפקידים.
תפקידים
- ניווט: הקפטן אחראי על ניווט כלי השיט בבטחה דרך נתיבי מים, תוך התחשבות בתנאי מזג האוויר, גאות ושפל, זרמים וסכנות אחרות.
- תקשורת: הקפטן חייב לשמור על תקשורת ברורה עם הצוות, כלי השיט האחרים ואנשי החוף.
- בטיחות: הקברניט אחראי להבטיח את שלומם של כל מי שנמצא על סיפונה של כלי השיט, כולל הצוות והנוסעים. זה כולל הקפדה על הקפדה על נהלי בטיחות, שציוד מציל חיים תקין ושתרגילי חירום נערכים באופן קבוע.
- מנהל: הקפטן אחראי לניהול ההיבטים האדמיניסטרטיביים של כלי השיט, כגון שמירה על רישומים, שמירה על תקינות כלי השיט והקפדה על השלמת כל הניירת הנדרשת.
- מנהיגות: הקפטן חייב להיות מנהיג יעיל, מסוגל להניע ולנהל את הצוות כדי להבטיח שהם פועלים יחד ביעילות כדי להשיג את מטרות ההפלגה.
כדי להיות קפטן אונייה צריך להיות בעל הסמכה והכשרה מתאימות ובעל ניסיון רב (זמן ימי) בתעשייה הימית. ברוב המדינות, קברניטי כלי השיט נדרשים להחזיק ברישיון או תעודת כשירות תקפים, המדגימים את הידע והכישורים שלהם בניווט, בטיחות ותחומי מפתח אחרים.
בשני משפטים
מנהל ומפקד, קברניט האונייה שעליו מוטלת האחריות הכללית לגבי כל מה שקורה באונייה כנציג בעלי האונייה על פי חוק. תחומי אחריות: ניווט האונייה, טיפול בבעיות צוות, טיפול ברשויות חוף, טעינה ופריקת מטען, בטיחות השייט, תקשורת בין האונייה והחוף בשגרה ובחירום, אחריות רפואית על הצוות, במצבי חירום הוא המחליט והפוסק האחרון.
אלבום תמונות: הקצינים הבכירים של צי הסוחר
כתיבה: קצין מכונות ראשי שמעון אוזן, מפקח אוניות בחברת צים ינואר 2015, כהכנה לכתיבה כתבה פיקוח אונייה שפורסם במגזין צים, גיליון 91 באפריל 2015, הובא לקריאה עבור האתר Seamanphoto