צי הסוחר הישראלי
קציני הים

שבעת הכוכבים

צילום: שמעון אוזן

סמל שבעת כוכבי הזהב של צים מעטר את דגל החברה ומתנוסס על ארובות אוניות צי הסוחר הישראלי של חברת צים מקום המדינה ועד היום. הדימוי של שבעה מגני דוד נלקח מהרעיון שהגה בנימין זאב הרצל עבוד דגל המדינה.

סמל שבעת כוכבי הזהב

סמל שבעת הכוכבים צויר לראשונה לפני קום המדינה, בשנת 1947, על ארובת האונייה הראשונה של צים, קדמה. מאז ולאורך שנים בלטו מאוד האובות ועליהן סמל הכוכבים של צים. באוניות הנוסעים במיוחד הן הביאו התרגשות, שמחה וגאווה ליהודים ואוהדי ישראל בעולם.

שבעת הכוכבים שימשו גם לקידום פרסומים שונים של צים. סיסמאות כמו "שירות של 7 כוכבים", "שבעת הכוכבים על פני שבעת הימים" – "קו שבעת הכוכבים" (Z7S) ZIM Seven Stars Express, Seven Stars on the Seven Sea, ליוו את החברה לאורך שנים. שבעת כוכבים גם משמשים כסמל מסחרי, הלוגו של "צים", ומתנוסס על גבי מאות אלפי המכולות של צים ברחבי העולם ומסב לנו גאווה לאומית.

בנימין זאב הרצל, מייסד ומפתח הציונות וחוזה המדינה, הכיר בכוחו של הדגל כסמל לאומי. בשנת 1896 בספרו "מדינת היהודים", הרצל מתאר את הדגל העברי שלו, דגל לבן עם שבעה כוכבים: שישה כוכבים יצרו צורת מגן דוד, הכוכב השביעי מרחף מעליו. הדגל מסמל ביריעה הלבנה את החיים החדשים הטהורים. ב-7 הכוכבים התכוון לשבע שעות עבודה ביום, מזכויותיהם של העובדים במשנתו של הרצל. הצעתו של הרצל לא התקבלה כדגל המדינה, דגל התנועה הציונית אומץ כדגל המדינה, אך שבעת הכוכבים באו לידי ביטוי בדגלה של חברת הספנות הלאומית שלנו, צים.

הכוכבים הפכו למגני דוד זהובים, מסודרים בשתי שורות של ארבע ושלש, כאשר התחתונים ממוקמים מתחת בין שני מגני דויד העליונים. שבעת מגיני דוד, מסודרים בצורה זהה מופיעים גם על סמל העיר הרצליה הנקראת על שם הרצל. גם בסמל העיר תל-אביב מופיעים הכוכבים של הרצל. עוד בדימוי שבעת הכוכבים, קניון שבעת הכוכבים ועוד.

סיפורים על הסמל

אנשי הים של צים חיו עם סמל הארובה באופן יום יומי בהפלגות הארובות על אוניות החברה. סמל הארובה היה גורם מגבש ומוביל: בקרב אנשי הים, ארובת שבעת הכוכבים הפכו למקום אהוב להצטלם. כאשר ימאי היה עושה פעולה או עבודה חריגה לטובה בהפלגה, החברים היו אומרים לו, בסוף ההפלגה תקבל כאות תודה מהקפטן "כוכב מהארובה".

שאלתי את הורי שעלו לארץ עם האונייה מולדת, האם הם זוכרים את ארובת הכוכבים של האונייה? אבי ענה לי "כן, כל פעם שהיינו בסיפון הייתי מביט למעלה על הארובה לראות שיוצא הרבה עשן, זה היה עבורי סימן שהמנוע עובד בסדר, ותמיד שמחתי לראות הרבה מגני דוד בארובה".

היינו אומרים שבעת הכוכבים על פני שבעת הימים! הביטוי שבעת הימים קיים מימי קדם, ומהווה שם לציון סך כל הימים והאוקיאנוסים. כאשר נאמר על ימאי "הפליג על שבעת הימים" מתכוונים לומר כי הוא הפליג בכל העולם. כאשר היום אומרים שבעת הימים, מתכוונים לציין את הימים לאורך נתיבי הסחר העיקריים של צים. אחד מימאי שבעת הימים של צים, רב-חובל הרצל דדו, אירח לאחרונה להפלגה את האמן פרנץ גרוף במסגרת פרויקט האמנות ARTIS RESIDENCY CONTAINER שבחסות "צים", כחלק מאירועי 70 שנה ללצים בעולם. בסיום המסע, קפטן דדו כתב לי, שבהפלגה היו בקרב אנשי הצוות בני שבע דתות שונות: יהודים, מוסלמים, קתולים, פרוטסטנטים, יוונים אורתודוכסים, בודהיסטים, ונוצרים פיליפינים. כל אחד חגג את חגיו בימים אחרים, כולם חיו בהרמוניה ובשלום ביחד ותפעלו את אניית שבעת הכוכבים של צים כמכונה משומנת היטב.

לפני שנים רבות, באחת מאוניות צים עליהן שירתי, בלב האוקיינוס האטלנטי לקראת חצות, רב החובל פנה לקצין משמרת צעיר בגשר ואמר: "תתקשר לחדר מכונות ותודיע להם שיוצאים עשן וגיצים מהארובה". באותה עת שהה במכונה במשמרת, קצין מכונה מבוגר, גלילי שמו. גלילי ענה מיד לטלפון מהגשר בקול הבס שלו "תגיד לקפטן שלך – מה הוא רוצה שיצא מהארובה? תפוחי אדמה!".  בחובל הצעיר, מרוב חריצותו ותמימותו, מסר קפטן במדויק את התשובה מהמכונה, והוסיף גם חיוך קל של שביעות רצון בסיום דבריו. כמובן שהקפטן לא אהב את התשובה של גלילי. למחרת הייתה מאומה באונייה, לא היה איש צוות באונייה שלא שמע את סיפור תפוחי האדמה מהארובה. סופו של אירוע 'תפוחי אדמה מהארובה' הסתיים שבוע לפני חיפה, בהרמת כוסית ליקר בקבינה של הקפטן והחלפת זיכרונות מהעבר בהפלגות המשותפות של גלילי והקפטן באוניות צים.

לאחרונה "צים" חגגה 7 עשורים, 70 שנה להיווסדה. סיפור שבעת הכוכבים על הארובה אוניות חברת הספנות "צים" מסביר וממחיש את הקשר של החברה ואנשיה בים ובחוף להיסטוריה של מדינת ישראל מהקמתה ועד היום. נשיא המדינה מר ראובן (רובי) ריבלין כתב בפתח ספר היובל "המסע של צים", קורותיה של חברת "צים" שזורים בתולדות חייה של מדינתנו. אוניות צים הביאו ארצה רבבות עולים, מידי חודש בחודשו בשנים הראשונות לקיום המדינה. עליה המונית זו יכולה להיחשב כאחד המפעלים ההיסטוריים הגדולים ביותר בתולדות עמנו וכמצבע ענקי גם בעיני חברת ספנות  אחרות ובעולם כולו. אוניות צים עזרו לבסס את כלכלת המדינה. צים מובילה סחורות גם לפלסטינאים שבשטחים, גשר של אופטימיות ושאיפה לשלום. בקרוב מדינות ישראל תחגוג יום עצמאות 70 שנה להקמתה, אם ירצו למנות את הגופים או החברות שהיו שותפים לתפארת ישראל, ללא ספק חברת צים תיכלל ברשימת מכובדת זו. גדל שבעת הכוכבים של הרצל ימשיך להיות גדל חברת הספנות הלאומית, להזכיר לנו תמיד שהחזון של הרצל התגשם לתפארת מדינת ישראל.

היום דגל צים של הרצל, חוזה המדינה, מתנוסס באופן קבוע בחזית המשרד הראשי של צים בחיפה לצידם של דגלי ישראל, כל כך רחוק! עם כל כך קרוב!

 


כתב קצין מכונות ראשי שמעון אוזן, פורסם במגזין צים, גיליון 94, אוקטובר 2016, עמודים 44 עד 46.

תוכן עניינים
SeamanPhoto BLOG

כתבות נוספות

לוח שנה 2019

בלוח שנה העברי תשע"ט של צים נבחרו תמונות ימיות לאייר את דפי החודשים של לוח השנה. בשנה זו צים יצאה במסע פרסום של חשיפת החברה

קרא עוד »
נתב

נתב ימי Pilot, הוא איש מקצוע מיומן ומנוסה שאחראי על הנחיית אוניות בכניסה פנימה והחוצה מנמלים בבטחה. תפקידם העיקרי הוא לסייע לקפטן ולצוותו בניווט הספינה

קרא עוד »
מפקח אונייה

מפקח אונייה Marine Superintendent הוא תפקיד מקצועי בתעשייה הימית. האחריות העיקרית של מפקח אונייה היא לפקח ולנהל את הפעולות והפעילויות הקשורות לתפקוד בטוח ויעיל של

קרא עוד »