צי הסוחר הישראלי
קציני הים

תדלוק אונייה

פעולת בונקר באוניית סוחר גדולה כרוכה בהעברת דלק, בדרך כלל מזוט ימי Heavy Oil או סולר ימי Diesel Oil' מדוברת בונקר או מכלית בונקר למיכלי הדלק של האונייה. תהליך זה חיוני לחידוש מלאי הדלק של הספינה, המאפשר לה להמשיך את מסעה או פעילותה.

פעולת תדלוק Bunker 

כך מתבצעת פעולת תדלום Bunker טיפוסית:

1. הכנה – צוות האונייה מתכונן למבצע הבונקר על ידי הקפדה על כל נוהלי הבטיחות. זה כולל בדיקת תאימות הדלק המועבר, אבטחת אזור הבונקר והכנת ציוד כיבוי אש.

2. תקשורת – נוצרת תקשורת אפקטיבית בין צוות הספינה לבין צוות הדוברה או המכלית. זה כולל הסכמה על כמות הדלק שתועבר, קצב ההעברה וכל הנחיות או אמצעי זהירות מיוחדים.

3. עגינה – דוברת הבונקר או המכלית מעוגנות היטב לצד הספינה, בדרך כלל באמצעות קווי עגינה ופגושים כדי למנוע כל מגע או נזק בין הכלים.

4. חיבור צינורות ושסתומים: צינורות מחוברים בין דוברת הבונקר או המכלית לנקודות צריכת הדלק של הספינה. שסתומים נפתחים כדי לאפשר זרימת דלק מהדברה/מיכלית לספינה.

5. ניטור – לאורך תהליך הבונקר, הן צוות הספינה והן צוות דוברה/טנקר הבונקר עוקבים באופן רציף אחר פעולת ההעברה. זה כולל ניטור רמות דלק, לחץ וטמפרטורה, כמו גם מעקב אחר דליפות או דליפות.

6. השלמה – לאחר העברת כמות הדלק המוסכמת, שסתומים נסגרים, מנותקים צינורות והסתיימה פעולת הבונקר.

7. תיעוד – כל התיעוד הרלוונטי, לרבות יומני בונקר, קבלות וכל תעודה רלוונטית, מושלם ומוחלף בין צוות הספינה לצוות דוברת הבונקר/מיכלית.

8. בדיקות בטיחות –  לאחר פעולת הבונקר מתבצעות בדיקות בטיחות על מנת לוודא שכל הציוד מאובטח כראוי, ואין נזילות או דליפות העלולות להוות סיכון לספינה או לסביבה.

לסיום

בסך הכל, פעולות בונקר דורשות תכנון קפדני, תיאום והקפדה על פרוטוקולי בטיחות כדי להבטיח העברה חלקה ובטוחה של דלק.

 

 


כתיבה: קצין מכונות ראשי שמעון אוזן, מאי 2024, עבור אתר SeamanPhoto

◊  במבט אישי – במסגרת עבודתי בצים כקצין מכונות באוניות ובהמשך כמפקח אונייה, פעולות התדלוק באוניות הטיפול בדלקים היו חלק מכריע וחשוב בעבודה השותפת. הבטיחות והמקצועיות היו בראש כל פעולה כדי לשפר את הטיפול באופן המקצועי ביותר האפשרי באוניות שלנו. כנאמר "ללא מנוע אין קיום אונייה" וללא דלק למנוע באונייה אין אונייה".
אהבתם? שתפו מאמר זה!